ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu finns husdjurens eget Facebook

Anders Frick · 9 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Per Lyngemark bor i Shanghai ihop med frun, nyfödd son och katterna Karma och Minimi, samt många stora datorskärmar.

Per Lyngemark bor i Shanghai ihop med frun, nyfödd son och katterna Karma och Minimi, samt många stora datorskärmar. Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

Nu finns Facebook, fast för husdjur. På Petizens.com kan djurägare visa upp sina älsklingar och låta dem träffa likasinnade. – Det finns ett stort behov av en sådan här sajt. Folk tycker om sina djur så mycket och vill visa upp dem. De flesta av mina kompisar har ett foto på sitt husdjur på MSN, och många har även djur som bakgrundsbild på sitt datorskrivbord och i mobilen, säger Per Lyngemark som lanserar webbplatsen.Petizens är en social nätverkssajt där användaren skapar virtuella rum, där han eller hon berättar om sina husdjur. Men medan de snyggaste sajterna på MySpace är gjorda av professionella programmerare är Pers tanke att det ska vara enkelt för vanliga användare att få till något snyggt i Petizens – utan programmeringskunskaper.– Man kan se Petizens som en digital klippbok för sina husdjur. Det går att lägga upp foton, video, gästbok och liknande, och sedan snygga till sidan med klistermärken, säger han.Per och hans programmerare utvecklar bland annat ett speciellt belöningssystem som ska få djur-ägarna att bli ännu mer aktiva med sina sötnosar på sajten. Varje vecka utdelas det veckopeng som det sedan går att köpa exempelvis virtuella hundben, leksaker och pussar för.– Folk har blivit skeptiska till att lägga ut information om sig själva på Internet. Husdjur har inte dessa problem, och användarna på Petizens lever ut sitt liv på nätet genom sina husdjur, säger Per.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro