ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu finns Instagram på nätet

Aron Andersson · 6 Nov 2012
Uppdaterad 6 Nov 2012
Instagram på webben

Instagram på webben


klar

Artikellänk är kopierad

Alla som använder Instagram i mobilen vet hur begränsade det kan vara att inte komma åt bilderna på nätet. Tänk så många fantastiska skämt som går förlorade i cyberrymden utan att nå ut till den stora publik de förtjänar. Visst går det att länka sitt konto till både Facebook och Twitter vilket gör att vänner som inte använder Instagram kan se bilderna den vägen.

Men nu kommer Instagram till webben på riktigt. I ett blogginlägg förklarar Instagram den nya satsningen.

I första hand betyder det nu att Instagram-användare får en profilsida, efter formeln: instagram.com/ranceallen. Alltså bara användarnamnet på slutet av adressen. Ni som följer länken ser att den utgörs av en dynamisk header där några av ens senaste bilder snurrar runt, följt av en ström med alla bilder som går att klicka upp i större format.

Detta känns som ett naturligt och ganska viktigt steg för Instagram även om det ännu inte är möjligt att publicera bilder via webbgränssnittet. Däremot är det fullt möjligt att hitta nya användare att följa eller att lajka och kommentera bilder.

Om något är det väl ett tecken på hur viktig mobilen blivit, när Instagram tagit den omvända vägen och först lanserat en mobilapp för att sedan komma till webbläsaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro