ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu finns thaimat i varje hörn

Josefin Svenberg · 28 Aug 2011
Uppdaterad 28 Aug 2011
Alma Brånäs öppnade sin take away-kiosk i Bromma för ett år sedan. – Det är nyttigare än vanlig snabbmat.

Alma Brånäs öppnade sin take away-kiosk i Bromma för ett år sedan. – Det är nyttigare än vanlig snabbmat. Foto: Klara Leo


Korv med bröd har ersatts av nudlar och wokad kyckling. Nyttigare än vanlig snabbmat”.

klar

Artikellänk är kopierad

Plötsligt syns de överallt – på torg, längs landsvägar och i gamla korvmojar. Thaimat för avhämtning är den snabbmatstrend som växer fortast just nu. – Det är en stark trend, konstaterar Christina Cheng, trendanalytiker på Cheng/ Alert med mat och dryck som specialitet. När man pratar mat så är reseupplevelser viktiga och vi i Sverige har ju ett starkt band till Thailand. Sedan är det många thailändare som invandrar hit. Det är två av de viktigaste faktorerna bakom trenden. Alma Brånäs öppnade sin take away-restaurang med thaimat i Bromma för ungefär ett år sedan. – Det är nyttigare än vanlig snabbmat och man blir mätt. Samtidigt går det fort att göra, säger Alma om varför hon tror att thaimat är så pass populär. Trenden verkar än så  tydligast i mellersta och allra sydligaste Sverige. Frågan är om den kommer att hinna sprida sig till övriga landet innan nästa snabbmatstrend sköljer över oss. – En ny asiatisk trend syns både i New York och London – dumplings (små fyllda degknyten, reds anm). Även i Sverige har det börjat poppa upp. Det är ingen högoddsare att dumplings blir ”nästa sushi”, säger Christina Cheng.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro