ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu fixar Apple Iphone-buggen som tappar bort dina sms

Aron Andersson · 10 Nov 2014
Uppdaterad 10 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Den som byter från Iphone till en annan mobil riskerar att inte längre få sms från sina vänner. Nu har Apple äntligen släppt en lösning för den irriterande buggen.

Den som använder Iphone är väl bekant med Imessage, meddelandefunktionen som gör det möjligt för Iphoneanvändare att skicka sms till varandra utan att behöva betala för meddelandena. Sms- och Imessage-funktionen är integrerade med varandra och mobilen känner automatiskt av om mottagaren har stöd för Imessage.

Men inte om mottagaren bytt telefon. Då riskerar meddelandena istället att aldrig komma fram.

Problemet uppstår eftersom mobilnumret fortfarande är knutet till Imessage-funktionen även om du byter mobiltelefon. Dina vänners Iphonemobiler tror därför att numret fortfarande kan ta emot Imessage-meddelanden och försöker skicka sms på det sättet. Trots att meddelandet aldrig kommer fram till dig kan det se ut som att allt fungerat som det ska på dina vänners Iphone.

Nu har Apple äntligen gjort något för att hjälpa användare som drabbats av den irriterande buggen. genom ett särskilt formulär är det nu möjligt att avregistrera sitt nummer från iMessage, och därmed ska problemet också vara ur världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro