ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu flyttar indiska callcenter till USA

Tomas Lundin · 18 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
En anställd på ett callcenter i USA.

En anställd på ett callcenter i USA. Foto: Getty


klar

Artikellänk är kopierad

Tiden då flyttlassen gick till Indien på jakt efter billig personal går mot sitt slut. Nu börjar indiska callcenter-företag flytta sin verksamhet till USA. Den höga arbetslösheten har gjort att det nu finns gott om billig, lågkvalificerad arbetskraft i delar av USA. Samtidigt har lönerna för indiska callcenter-arbetare stigit med 10 procent, rapporterar Financial Times. Pramod Bhasin, vd för Genpact berättar att hans företag tänkt tredubbla antalet anställda i USA från dagens 1 500 inom två år.– Folk i USA är öppna för att jobba hemifrån med lägre löner än vad de var förut, säger han till Financial  Times.Inte minst är det fattiga delar ur den spansktalande befolkningen som tar de nya låglönejobben. Ett annat företag, Wipro, berättar att man redan under finanskrisen började expandera i Europa, Mellanöstern och Afrika. Snart är halva arbetsstyrkan outsourcad från Indien.

Om utvecklingen fortsätter kan vi i framtiden se en världskarta som är motsatsen till vad vi är vana vid, med högteknologisk kompetens i Asien och billig arbetskraft i väst.

Indien har satt som mål att utbilda 500 miljoner tekniker till år 2020. Landets kvalificerade arbetskraft skulle då utgöra en fjärdedel av hela världens.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro