ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu födde hon barn – på galleri

Victoria Gillberg · 27 Okt 2011
Uppdaterad 27 Okt 2011

Foto: Kathy Willens /Scanpix


Metro har tidigare skrivit om Marni Kotak performance-konstnär som skulle föda inför publik. I tisdags födde Kotak en liten pojke – 20 personer tittade på.

klar

Artikellänk är kopierad

Marni Kotak tycker att barnafödelse är den högsta formen av konst. Nu har hon fött sitt barn på Microscope Gallery i Brooklyn. På tisdagsmorgonen födde Kotak en liten pojke som ska heta Ajax. Ungefär 20 personer beskådade födseln och en video kommer att visas på galleriets nästa utställning. Den 36-åriga konstnären hade gjort i ordning ett sovrum på galleriet med foton och allt som kunde behövas för barnets ankomst. Utställningen "The birth of baby X" (Barnet X födsel) började den 8 oktober och sedan dess har Kotak befunnit sig i galleriet och pratat med besökare om moderskap, födsel och barn. Kotak säger att all hennes konst är relaterad till vardagliga händelser. Tidigare har hon gjort konst av att förlora oskulden och sin farfars begravning.

Här kan du läsa artikel inför Marni Kotaks performance.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro