ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu förbjuds Arla att kalla Bregott för smör

Anna Åslund · 25 Apr 2016
Uppdaterad 25 Apr 2016
En av Arlas konkurrenter upprördes över bolagets felaktiga marknadsföring av produkten "Bregott Gourmet".

En av Arlas konkurrenter upprördes över bolagets felaktiga marknadsföring av produkten "Bregott Gourmet". Foto: TT


Nu måste Arla börja kalla sitt Bregott Gourmet” för något annat än smör. Marknadsdomstolen har nämligen förbjudit Arla att marknadsföra produkten som något den inte är och Arla riskerar nu att betala vite på en miljon kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt Marknadsdomstolens dom har Arla marknadsfört sin produkt "Bregott Gourmet” som ett smör. För att en produkt ska kunna klassas som smör måste den innehålla 80 procent mjölkfett. Problemet är att ”Bregott Gourmet” inte når upp till kraven och detta var något som fick konkurrenten Unilever, som säljer produkter under varumärken som Milda, Lätta och Becel, att reagera. 

►LÄS MER: Margarin kan "hålla" i 40 år – men det kan smör med

Marknadsdomstolen bedömer att Arlas marknadsföring inte ”stämmer överens med god marknadsföringssed” eftersom produkten inte uppfyller kraven för att få kallas just smör. Dessutom gör domstolen bedömningen att konsumenternas förmåga att fatta välgrundade beslut sannolikt påverkas av den felaktiga marknadsföringen. 

►LÄS MER: Arlas chefer spenderar böndernas pengar på sprit och cigg

Nu kan snedsteget bli kostsamt eftersom Marknadsdomstolen hotar med vite på en miljon kronor. Enligt domen medger Arla att det finns vissa brister i deras marknadsföring av ”Bregott Gourmet” och nu ska bolaget ersätta Unilever för rättegångskostnaderna på 162 000 kronor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro