ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu förstår jag varför flickor inte anmäler”

Ann Hagman · 24 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Kvinnan i Husbymålet om frikännandet

klar

Artikellänk är kopierad

”Om vi inte ändrar vår syn kommer vi aldrig att kunna lagföra den här typen av mäns våld mot kvinnor”, säger Elisabeth Fritz, advokat.
”Om vi inte ändrar vår syn kommer vi aldrig att kunna lagföra den här typen av mäns våld mot kvinnor”, säger Elisabeth Fritz, advokat.

ÖVERKLAGAR. I förrgår friades tre män som samtliga hade sex med en berusad kvinna, som de tagit till en lägenhet i Husby, från våldtäkt. Inom kort kommer domen att överklagas, enligt kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Fritz. Genom henne säger den drabbade kvinnan till Metro:– Jag kan förstå nu varför kvinnor, flickor, inte gör en polisanmälan vid sådana våldtäkter eftersom samhället sviker oss hela tiden.Elisabeth Fritz uttrycker uppriktig förvåning över domen:– Trots att det finns en ny sexualbrottslagstiftning som ska skydda just brottsoffer som befinner sig i berusnings- och drogtillstånd står vi och stampar i den gamla lagstiftningens bedömning. Om vi inte ändrar vår syn kommer vi aldrig att kunna lagföra den här typen av mäns våld mot kvinnor.   Samtidigt har Elisabeth Fritz fått rätt i ett överprovningsärende där en kammaråklagare i Söderort beslutade att lägga ner en våldtäktsutredning.Överåklagare vid utvecklingscentrum i Göteborg har beslutat att förundersökningen ska återupptas, eftersom åklagaren bedöms ha slarvat.– Det är sällan man ser en förundersökning med så stora brister som den här, säger Elisabeth Fritz.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro