ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu går det att fildela direkt i webbläsaren

Peter Pettersson · 16 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Dela filer direkt i Operas senaste webbläsare.

Dela filer direkt i Operas senaste webbläsare.


klar

Artikellänk är kopierad

Norska Opera lanserar en ny fildelningsteknik i sin nya webbläsare. Med Opera Unite kan man enkelt dela filer mellan olika datorer. Utan att behöva ladda upp dem på en central server.

Det norska webbläsarföretaget Opera lanserade i går en helt ny teknik för delning av filer över Internet. Tekniken kallas Opera Unite och den ingår i den senaste beta-versionen av företagets webbläsare, Opera 10.

Opera Unite gör det möjligt för användarna att dela med sig av filer som till exempel musik och bilder som finns på den egna datorn till andra internetanvändare.

Det innebär att varje dator som är ansluten till Internet blir både en klient och en server. Åtminstone om den kör webbläsaren Opera. Då kan man från den datorn dela med sig av material till andra internetanvändare direkt. De som vill ta del av det fildelade materialet behöver dock inte använda sig av Operas webbläsare. De klarar sig med Firefox, Internet Explorer, Safari eller någon annan modern webbläsare.

Det går också att ställa in Opera Unite så att musik,film och bilder bara kan streamas och inte laddas ned av mottagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Pettersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro