ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu går unga till tandläkaren igen

Tina Harr · 28 Sep 2011
Uppdaterad 28 Sep 2011
Adam Stenman fick en frisktandvårdsförsäkring av sina föräldrar. Han gillar inte tandläkarbesöken, men är glad att åtminstone slippa oron över kostnaden.

Adam Stenman fick en frisktandvårdsförsäkring av sina föräldrar. Han gillar inte tandläkarbesöken, men är glad att åtminstone slippa oron över kostnaden. Foto: Klara Leo


Frisktandvården har blivit en succé. Närmare 400 000 använder avtalet. 32 procents ökning på ett år. Adam, 21: Slipper oroa mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Frisktandvård, regelbunden tandvård till fast pris, är ett lyckat koncept. Närmare 400 000 patienter använder sig av frisktandvårdsavtal. En ökning med 32 procent på ett år. – Många unga som har fått gratis tandvård hela livet avstår från tandvård när man behöver betala. Frisktandvårdsavtal är en bra idé för alla som vill ha kontroll på sina utgifter, säger Irene Smedberg, tandvårds- och utvecklingschef på Folktandvården i Stockholm, som nästa vecka drar i gång en kampanj för att knyta fler ungdomar till sig. När du tecknat ett avtal placeras du i en premiegrupp, som avgörs av din tandhälsohistoria och hur tandläkaren bedömer att din tandhälsa kommer att vara. Ju bättre tandhälsa, ju lägre pris. 88 000 patienter i Västra Götaland har tecknat ett avtal medan omkring 15 000 stockholmare gjort det. – De har varit jätteframgångsrika och sjösatte projektet tre år innan vi gjorde det. Det tar tid att komma i gång, säger Irene Smedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Harr
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro