ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu går vi in i mörkret

Anneli Sandberg · 9 Nov 2012
Uppdaterad 8 Nov 2012
– Många unga besöker oss och kommer hit för att blanda upp sitt möblemang från Ikea med äldre och rustikare möbler, det blir mer personligt då, säger  Joanna Tekonen, säljare på Myrorna i Skärholmen.

– Många unga besöker oss och kommer hit för att blanda upp sitt möblemang från Ikea med äldre och rustikare möbler, det blir mer personligt då, säger  Joanna Tekonen, säljare på Myrorna i Skärholmen. Foto: Lotta Bergseth


Ljust och fräscht var då. Nu är det rustikt och arvegods som gäller. Det mörka kommer mer och mer”, säger inredaren Tina Björeman.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Lindströms och Henrik Schyfferts show ”Ljust och fräscht” avslutas i Globen den 15 december. Och herrarna ligger helt rätt i tiden för enligt de som har koll så är det ljusa och fräscha på väg ut ur våra hem. I stället gör det gamla, mörka och rustika intåg. 

– Förut var det bara vitt precis överallt. Men så är det inte längre. Det vita kommer att finnas kvar men nu vill man boa in sig och ha det personligt på ett annat sätt, säger Tina Björeman, inredare och presskontakt på Ikea.  

Hon berättar att trenden märks tydligt på Ikeas köksavdelning där brunsvarta och trärena luckor kommer allt mer. En av deras nyheter är Norje som är en väldigt rustik lucka. 

– Det är inte eken som kommer nu utan björken som tar ett kliv fram. Sen är jag helt övertygad om att furun kommer tillbaka, säger Tina Björeman.  

Och även mäklarna märker av trenden att vi går från det vita och avskalade. 

Ulf Åkerstedt, mäklare på Erik Olsson i Stockholm, menar att man tidigare strävade efter att få det så vitt som möjligt medan man nu vill ha det mysigare. 

– Det är fortfarande mycket vitt men det rustika kommer mer. Nu ska det vara mer rejält och jag ser att man mixar väldigt mycket gammalt och nytt. Många har framme sitt arvegods för att få en mysigare känsla, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro