ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu gifter sig den svikna prinsessan

TT · 7 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Danska prinsessan Alexandra, prins Joachims tidigare gemål, ska gifta sig med sin nya fästman Martin Jörgensen, meddelade hovet på onsdagen. Bröllopet står den 3 mars och kommer att hållas under mer privata former, enligt meddelandet. Efter bröllopet är Alexandra inte längre medlem av det danska kungahuset. Hennes titel blir i fortsättningen Alexandra Christina, grevinna av Frederiksborg. Även som enbart grevinna, och mor till hennes och prins Joachims båda pojkar Nikolai och Felix, kommer Alexandra Christina att få ett statligt apanage på 1,9 miljoner danska kronor per år. Men hon kommer att få betala skatt på pengarna.

Äktenskapet med prins Joachim tog slut efter att Joachim ägnat mycket tid åt festande allt medan Alexandra tog hand om barnen, något som danska medier rapporterade flitigt om. Alexandra kommer dock att få behålla en del av sina nuvarande plikter. Hon har i dag ett tjugotal fasta uppgifter. Vilka hon ska behålla ska avgöras senare. – Hon är redo att fullfölja en del av det arbetet, säger hovmarskalk Ove Ullerup till Ritzau. Jörgen Martinsen är filmare och tv-fotograf. Han har varit i par med prinsessan i ett par års tid. Enligt danska nyhetsmedier planerar de nygifta att bosätta sig i sin villa på Österbro med de båda småprinsarna.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro