ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu gör Peter Jihde skådespelardebut

Sara Stolt · 12 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Colin Nutley regisserar och Helena Bergström spelar huvudrollen i ”Angel”. 

Colin Nutley regisserar och Helena Bergström spelar huvudrollen i ”Angel”.  Foto: Scanpix/ Urban Brådhe/ Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Filmmusik är kvällens tema i ”Idol”. Och nu kan Metro avslöja att Colin Nutley har värvat Peter Jihde till sin kommande film.

”Idol”-programledaren Peter Jihde debuterar inte som skådespelare i vilken film som helst. Stjärnregissören Colin Nutley är mannen bakom det redan färdiginspelade verket, som går under namnet ”Angel”.– Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Jihde, som spelar sig själv i filmen.

Det var i somras som Helena Bergström gästade honom i tv-showen ”Hos Jihde”. Hon har huvudrollen i ”Angel” och Jihde flaggade för att han gärna skulle vilja få en statistroll eller göra studiebesök på en inspelning.

I stället kontaktade Colin Nutley honom för att ge honom rollen att spela sig själv i långfilmen, som är regissörens 13:e. ”Yes”, var Jihdes raka svar.I ”Angel” kommer Peter Jihde att träffa Rolf Lassgård under en ”tv-intervju”.– Man märkte att Colin och Lassgård har gjort film förut, säger Jihde.

Peter Jihde har inte behövt lära sig manus. Han hade inget. Han och Rolf Lassgård improviserade, precis som i en vanlig intervjusituation.– Min roll var enkel. Skulle jag ha misslyckats med den är det kört för mig, säger Jihde, som aldrig hade sett en filminspelning före sin skådespelardebut.

Han hade väntat sig att Rolf Lassgård skulle bli behandlad som en egyptisk kung, och att livet bakom kamerorna skulle vara glamo-röst. I stället åt teamet billig buffé med platsbestick och servetter under hakorna. Kul, tycker Jihde.

Drömmer du om fler filmroller?– Nej, men det har varit roligt att göra en sådan här udda sak. Fast för mig är tv enklare och spontanare.

”Angel” beräknas ha premiär nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro