ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu har blinda Danne äntligen fått ett hem

Amina Benali · 16 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Den blinda katten Danne har fått ett nytt hem efter Metros artikel på Fisksätra katthem. Här får han mat hos sin nya husse och matte.

Den blinda katten Danne har fått ett nytt hem efter Metros artikel på Fisksätra katthem. Här får han mat hos sin nya husse och matte. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

I över ett år har blinda Danne trängts med de andra 50 katterna på katthemmet i Fisksätra. Men efter artikeln i Metro om situationen för de hemlösa katterna har Danne fått ett nytt hem.– Vi läste om Danne i tidningen på var sitt håll och tänkte samma sak: vi vill ta hand om honom, säger matte som vill vara anonym.Många tycker synd om katterna men husse och matte charmades helt enkelt av den blinda katten. – Vi ser det som en enorm möjlighet för honom. Han är så social och glad trots att han är blind, säger husse.Efter artikeln i Metro har ett tjugotal katter fått nya hem. Men hela tiden kommer det nya. – Många tycker att vi ska avliva katterna men det här är katternas hem och här ska de få vara tills de får nya. Ingen katt i det här hemmet ska avlivas, jag är tjurskallig, säger föreståndaren Hans Malmgren.

klar

Artikellänk är kopierad

Amina Benali
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro