ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu har Charm 2008 öppnat

Kalle Wiklund · 12 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Bilden från Charm 2008 visar en de utställande förtagens monter.

Bilden från Charm 2008 visar en de utställande förtagens monter.


klar

Artikellänk är kopierad

Mattias Johansson, en av arrangörerna bakom Charm 2008.
Mattias Johansson, en av arrangörerna bakom Charm 2008.

ARBETSMÄSSA. Nu är studenterna på plats och förväntningarna är skyhöga inför årets upplaga av Chalmers arbetsmarknadsmässa Charm, som i år har rekordmånga utställande företagare. Under två dagarna kommer studenter och företagare mingla och knyta kontakter. Och intresset verkar stort.Charm 2008 slog upp dörrarna  tidigare i morse. Sammanlagt finns över 170 företag på plats, och Mattias Johansson, ansvarig för företagskontakterna på Charm, uppskattar med att mässan kommer att locka över 4 000 studenter bara i dag– Vi har varit öppna i en halvtimme, och kolla runt dig - det är massor av folk på plats redan så här tidigt. Än så länge är jag väldigt nöjd med arrangemanget, säger Mattias Johansson.De senaste dagarna har varit minst sagt stressiga för Mattias Johansson.– Så sent som i går kväll ringde ett företag och ville hoppa på i sista stund.  Det har varit ett enormt intresse bland företagen inför mässan. Kontakter blir allt viktigare för högskolestuderande och Mattias Johansson är övertygad om att de kontakter man kan knyta på Charm kan komma att bli fruktsamma.– För många kan Charm vara en genväg till arbetsmarknaden, och vårt huvudsakliga mål är att göra norden bästa arbetsmässa. Och vi är som sagt väldigt nöjda med gensvaret från företagen. Det känns som att vi har ett starkt varumärke.Har du några tips på vad man inte får missa under dagen?– Ballongflygaren Per Lindstrands föredrag vid klockan ett. Det kan vara ett skönt avbräck från allt det seriösa, säger Mattias Johansson.

Vad förväntar du dig av Charm 2008?

Möt några studenter på årets mässan.

Sofia Eriksson och Johanna Backman, läser affärsutveckling och entrepenörsskap inom bygg på Chalmers.– Vi vill mingla runt och träffa folk. Träffa företagarna. Det är ju lika mycket för vår skull som deras egen som de är här i dag.

Tobias Arnsby, läser mastersutbildningen inom datavetenskap på Chalmers.– Jag hoppas att få med mig en massa visitkort härifrån. Jag kommer att sondera terrängen inför sommaren när det gäller jobb.

Julia Claesson, läser kemiteknik på Chalmers.– Jag vill gärna veta mer om hur företagen gör med ex-jobben, och förhoppningsvis kommer jag hitta något företag som är intressant för mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Kalle Wiklund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro