ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu har den flygande bilen fått klartecken

Aron Andersson · 30 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nu har den flygande bilen fått klartecken. "Transition" ska efter fyra års utveckling få ge sig ut på vägarna, och i luften.Terrafugia Transition påminner väldigt mycket om ett flygplan, men tack vare ett särskilt godkännande kommer flygbilen kunna ta sig fram både i luften och på vägar.Federal Aviation Administration, en luftfartsmyndighet i USA, har gjort ett undantag för Transition då flygbilen egentligen är för tung för att klassas som "light sport aircraft". Tack vare det kan flygplanet anpassas för att även fungera som en bil.

När planet har nått sin destination så behöver det inte parkeras, utan kan bara köra vidare på marken till slutmålet. Flygbilen kan vika in båda vingarna och på sätt fungera som en vanlig bil.

Redan 2006 började några ingenjörer från MIT, Massachusetts Institute of Technology, arbeta med Transition och startade bolaget Terrafugia. Under 2011 hoppas Terrafugia kunna börja leverera flygbilen till kunder.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro