ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu har "hen" gjort debut i Stockholm

Sebastian Chaaban · 13 Nov 2013
Uppdaterad 14 Nov 2013

Nu har ordet hen” gjort premiär i Stockholms kommunala myndighetsspråk, skriver Södermalmsnytt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är i en rapport från trafikkontoret som det omdiskuterade ordet dyker upp.

”I och med att Driftportalens driftsmodul med GPS-information tas i bruk blir det lättare för gatudriftsingenjörerna att styra och följa upp entreprenörernas arbete… eftersom det går att se var entreprenören varit och arbetat vet ingenjören var kontrollinsatserna skall inriktas och hen ser också direkt vilka delar entreprenören inte hunnit med när tiderna som finns i kontrakten gått ut” står det i tjänsteutlåtandet.”, skrivertidningen Södermalmsnytt. 

- Jag tänkte på det när jag skrev det, men än så länge är det ingen annan som har kommenterar det. Jag tycker att det är ett jättebra ord att använda istället för han eller hon. Det är en mycket användbar förkortning, säger författaren Susanne Pettersson, handläggare på trafikkontoret, till tidningen Södermalmsnytt.

Hittills är det inte så många som uppmärksammat att ordet ”hen” har använts.

Förutom stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C) som blev så glad att han twittrade och la ut en bild på beslutet där han skrev ”Sådärja!”  

”Världspremiär för ordet "hen" i stadens tjänsteutlåtanden! Äntligen!” twittrade Ankersjö. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro