ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu har Kevin gått om

Louise Jacobson · 30 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– På Malta tycker vi om Eurovision Song Contest. Men nu har jag smakat på ”Idol”-livet och vet att det finns så många vägar att gå, säger Kevin Borg som omringas direkt av väntande fans när han kommer ut ur hotellentrén. – De står nog här till midnatt, säger han.   

– På Malta tycker vi om Eurovision Song Contest. Men nu har jag smakat på ”Idol”-livet och vet att det finns så många vägar att gå, säger Kevin Borg som omringas direkt av väntande fans när han kommer ut ur hotellentrén. – De står nog här till midnatt, säger han.    Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Publikens nya favorit, Kevin Borg, har trumf på hand inför kvällens ”Idol”. Temat är schlager och killen har redan ställt upp i Melodifestivalen på Malta två gånger. Dessutom älskar han Friends och Carola. På Malta är alla schlagerfantaster förklarar Kevin Borg.– En bra schlagerlåt har en svensk melodi som den jag ska sjunga i kväll, säger han.”Lyssna till ditt hjärta” som han valt är hans absoluta favorit. Förutom Friends är han ett fan av Carola, Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing. Trots att han själv tävlat i två melodifestivaler kan han inte jämföra sig med dem. – Är man med i melodifestivalen på Malta händer ingenting. Det vanliga livet bara fortsätter. Det finns inga kontakter. Jobbar man med musik vill man gå framåt, säger Kevin Borg.

Att lämna Malta och en begynnande musikkarriär för att bo hos flickvännen i Arvidsjaur visade sig vara ett steg i rätt riktning.

Hon pushade honom att gå på ”Idol”-audition och halvvägs in i tävlingen har han nu gått om Anna Bergendahl och Lars Eriksson i de olika nätomröstningarna.– Oh my god. Jag uppskattar verkligen att folk tycker om mig.

En chans att ställa upp i den svenska melodifestivalen skulle han absolut inte tacka nej till, men framförallt har ”Idol”-framgångarna väckt en dröm om en interna- tionell popkarriär. – De i juryn är så professionella och lätta att jobba med. Och så har de kontakter i USA. Jag tänker att sådana människor kan hjälpa mig att göra min dröm till verklighet, säger han.

Pappa hemma på Malta följer ”Idol” på nätet med största allvar.– Förra veckan slog han vad med sina kompisar och sa ”om Kevin går vidare ska jag raka av mig mustaschen”. Och det fick han göra. Han hade haft den i 25 år!

IDOLERNA – KLICKA FÖR STÖRRE BILD
IDOLERNA – KLICKA FÖR STÖRRE BILD
klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro