ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu har moba-genren fått sitt eget battle royale-spel

Erik Glanell · 27 Sep 2018
Uppdaterad 27 Sep 2018

Foto: Stunlock studios


Svenska Stunlock studios hakar på trenden med battle royale och har släppt en "early access"-variant av spelet Battlerite.

klar

Artikellänk är kopierad

Hittills har herren på täppan-spel, även kända som battle royale, till största delen varit begränsad till skjuta-spel. Det vill svenska Stucklock studios ändra på. På onsdagen släpptes en ”early access”-variant av Battlerite royale som tar spelgenren in i moba-världen.

För er som inte är bekanta med Battlerite så är det ett moba där allt utom lagfajterna skalats bort. Spelet har ett fajtingsystem baserat på så kallade skillshots, alltså förmågor som spelaren själv måste sikta med.

Spelet har försökt slå sig in på esport-markanden och under Dreamhack Winter hölls den första offline-turneringen i spelet.

Battlerite royale är alltså nästa steg för studion och släpps som ett separat spel och inte som ett läge i ursprungsspelet.

På en karta 30 gånger större än i original-spelet möts 20 spelare för att göra upp om vem som blir den sist överlevande. Spelaren kan precis som i de flesta andra battle royale-spel antingen välja att lira ensam eller som duo.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro