ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu höjs tandvårdsbidraget – så påverkar det dig

Sofia Clason · 15 Apr 2018
Uppdaterad 15 Apr 2018
Blir dubbelt så billigt jämfört med tidigare.

Blir dubbelt så billigt jämfört med tidigare. Foto: Pixabay


Från och med idag höjs det allmänna tandvårdsbidraget. Alltså blir det billigare att gå till tandläkaren för de som passerat åldern för avgiftsfri tandvård.

klar

Artikellänk är kopierad

För personer mellan 22 till 29, eller 65 år och äldre har tandvårdsbidraget legat på 300 kronor, kontra 150 för personer mellan 30 och 64 år.

Men från och med idag, den 15 april, fördubblas summan till 600 kronor respektive 300 kronor för de åldersgrupperna, skriver SVT.

Höjningen, som är en del av regeringens budget för 2018, är ett försök för att få fler att gå till tandläkaren regelbundet. Reformen beräknas kosta 750 miljoner per år.

– Vi vet att det är grupper av människor som inte har råd eller tycker sig ha råd att gå till tandläkaren. Det där behöver man utjämna, säger Carine Dahl, ordförande i Region Örebro läns Fokusberedning för habilitering, hjälpmedel och folktandvård till SVT.

Praktiskt fungerar bidraget som tidigare även i fortsättningen. Bidraget dras automatiskt hos tandläkaren vid betalningen för besöket.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro