ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu hyllas Ipad Air av recensenterna

Aron Andersson · 30 Okt 2013
Uppdaterad 30 Okt 2013
Ipad Air

Ipad Air


klar

Artikellänk är kopierad

Ipad Air
Ipad Air

Apples surfplatta Ipad har nu fått samma behandling som Macbook-serien fick för ett antal år sedan. Den har blivit tunnare och fått epitetet ”Air”. Denna förändring är den största sedan Ipad 2 presenterades 2011, även om den egentligen lånar sitt utseende från Ipad mini. Det är dock denna förändring som merparten av de första Ipad-testarna nu fokuserar på.

David Pogue, tidigare på New York Times, skriver: ”Att göra Ipad mindre, lättare och snabbare utan att offra batteritid eller skönhet är en enorm bedrift. Detta är inte en produkt som sitter eller hänger på en och samma plats hela tiden. Det är inte en mikrovågsugn eller tv-apparat. Du måste hålla den när du använder den, och bära runt på den när du inte använder den. Så storleken och vikten har stor betydelse.”

Damon Darlin, som skriver för New York Times: ”Vad du kanske inte känner till är följande: De där 181 grammen gör stor skillnad, när du lutar dig bakåt för att läsa eller se på en film, somnar du till och Ipad ramlar och slår dig på näsan. Air kommer inte skada dig på samma sätt som gamla Ipad gjorde.”

Andra recensioner går i samma stil, och hyllar tunnheten. Frågan är om de även testat Sony Xperia Tablet Z, som faktiskt är 0,5 mm tunnare. Teknikbloggen Engadget har i vilket fall som helst utsett en vinnare:

I testet skriver de: ”Ipad Air är den bästa Ipad vi recenserat. Utöver det är det också den mest bekväma 10-tums surfplatta vi någonsin testat. Inte alla tillverkare kan bygga en tunn och lätt enhet utan att den också känns billig eller bräcklig, men Apple träffar mitt i prick.”

När Ipad Air precis hade presenterats konstaterade jag att Nokia hade lite otur som visade sin första surfplatta samma dag, eftersom de flesta kommer att vilja ha en Ipad Air i stället. Av de första recensionerna att döma, håller de flesta testare med mig.

”Slutsatsen är: om du har råd med det, så är Ipad Air surfplattan jag rekommenderar, utan tvekan”, skriver Walt Mossberg på All Things D.

Bild: Scanpix.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro