ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu inleds eid al-fitr

Ingrid Arinell · 12 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Förberedelserna inför ramadans avslutning eid al-fitr pågår för fullt hos familjen Adolfsson. Albin klämmer på paket.

Förberedelserna inför ramadans avslutning eid al-fitr pågår för fullt hos familjen Adolfsson. Albin klämmer på paket.


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Sri väljer klänning och hela familjen ser fram emot den indonesiska festmåltiden.
Sri väljer klänning och hela familjen ser fram emot den indonesiska festmåltiden.Foto: Kinga lezanska sjölin

Albin Adolfsson, 3 , kikar nyfiket ner i lådan med paket. I dag, när fastemånaden är slut, får han äntligen öppna dem.Förberedelserna inför eid al-fitr – festen som markerar slutet på ramadan – var i full gång hemma hos familjen Adolfsson i går. I hallen välkomnades Metro av en kryddrik kokosdoft och en sprallig treåring som såg fram emot att öppna paket.

Sri Adolfsson stod i köket och rörde om i grytan där en indonesisk kokossoppa puttrade. Hennes man Emmerick hängde upp gardiner och Albin klämde på paket.

Föräldrarna och äldste sonen Edwin har fastat i en månad.– Egentligen var det inte så svårt. Ibland har jag behövt avstå från idrotten och jag har minskat på fotbollsträningen. Annars har jag varit med på det mesta.

Den här fredagen börjar med att familjen klär upp sig och åker till moskén. – Vi ber i några minuter och en imam predikar. Det tar ungefär en halvtimme. Och sedan tar det en halvtimma att ta sig ut därifrån – så mycket folk är det, säger Emmerick med ett skratt.

Strax efter tiotiden på morgonen kommer gästerna och barnen får sina presenter.– I Indonesien brukar vi ha knytkalas. Men jag har så mycket mat nu så jag har bara bett gästerna att ta med frukt och kakor, säger Sri.

Firandet fortsätter hela helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro