ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu jagas nya spårrånare

Kristoffer Rengfors · 19 Sep 2012
Uppdaterad 19 Sep 2012
De två nya misstänkta ”spårrånarna” har fastnat på film vid två råntillfällen.  Från tunnelbanan har de följt efter sina offer. 

De två nya misstänkta ”spårrånarna” har fastnat på film vid två råntillfällen.  Från tunnelbanan har de följt efter sina offer.  Foto:  Polisen/Efterlyst


i kvällens Efterlyst” söker polisen två nya ”spår-rånare”. De ska även ha misshandlat sina offer.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu jagar Västerortspolisen två nya ”spårrånare”. Den här gången har de båda rånarna även misshandlat sina offer. Polisen söker tips i kvällens ”Efterlyst” på TV 3 för att kunna gripa de båda rånarna, som beskrivs som våldsamma och brutala. 

– De har en förmåga att välja sina offer utifrån vad de kan klara av, en sorts rovdjursbeteende, säger Niclas Andersson vid Västerortspolisen till ”Efterlyst”. 

De eftersökta rånarna har fastnat på film vid två råntillfällen i februari i år. Båda dåden har utförts i Solna och rånarna har följt efter sina offer från tunnelbanan för att sedan överfalla dem. 

Vid Näckrosens station rånas en kvinna på sin väska strax efter halv elva på kvällen den 9 februari i år. Rånarna följer henne på 30–40 meters avstånd hela vägen från tåget upp för rulltrapporna och ut från stationen. 

–  Det gick så fort och jag vet inte riktigt hur det hände. Han tryckte ner mig. Så låg jag där på rygg och jag blev jätterädd för jag trodde att de skulle våldta mig, berättar kvinnan i ”Efterlyst”. 

Tre dagar senare rånas en man av samma två rånare efter att de följt efter honom från tunnelbanan till hans port i Jungfrudansen. Efter misshandeln rånas offret på en mobiltelefon.

– Precis när jag öppnar dörren så kommer slaget som knäcker näsan. Sedan går jag ner på knä och ställer mig med huvudet mellan benen, berättar offret för ”Efterlyst” och tillägger:

– Allt det här ja, för en rutten Iphone. Tyvärr.

• Efterlyst” sänds i TV 3 kl 21 i kväll.

LÄS MER: Spårrånaren i rätten: Förlåt mig 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro