ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du äntligen se vilken tunnelbaneuppgång du ska välja

Hugo Ewald · 25 Aug 2016
Uppdaterad 25 Aug 2016
SL:s resedata är fri för utvecklare att använda för att utveckla sina egna appar.

SL:s resedata är fri för utvecklare att använda för att utveckla sina egna appar. Foto: Hasse Holmberg/TT/Skärmdump


Appen Res i sthlm har nu uppdaterats med information om vilken tunnelbaneuppgång du ska ta för att hamna rätt. Den nya funktionen som företaget Nobina står bakom kommer efter önskemål från resenärerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Under torsdagen meddelade företaget Nobina, som står bakom appen Res i sthlm, att användare nu kommer kunna se vilken tunnelbaneuppgång de ska ta för att hamna rätt. Det skriver Stockholm direkt.

Funktionen finns ännu inte i SL:s egna app, och det är ännu oklart om funktionen kommer att kunna komma.► LÄS MER: Höj priset för SL-kortet – man får mycket för pengarna

– Det vore så klart intressant om även vår app hade den funktionen, säger Claes Keiso på SL:s presstjänst till Stockholm direkt.

SL:s resedata är fri för utvecklare att använda för att utveckla sina egna appar, och det finns flera appar för Stockholms kollektivtrafik med funktioner SL:s egna appar saknar. I ett pressmeddelande säger Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) att han hoppas att utvecklingen kommer leda till att fler reser med SL.

– Jag är övertygad om att de olika tekniksprång som nu sker i kollektivtrafiken kommer att locka fler resenärer till SL. Detta är också ett tydligt kvitto på fördelarna med att låta resenärer och trafikoperatörer vara med och driva teknikutvecklingen i kollektivtrafiken.

Nobinakoncernen är nordens största bussbolag och äger bland annat Swebus.► LÄS MER: Nu blir SL-korten dyrare

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro