ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du äta dina gamla träningskläder

Natalie Demirian · 2 Maj 2017
Uppdaterad 2 Maj 2017
Houdinis plagg som blir till kompost och som sedan blir grönsaker och örter.

Houdinis plagg som blir till kompost och som sedan blir grönsaker och örter. Foto: Houdini/McCann/Montage


Har du någon gång tänkt tanken att äta dina gamla träningskläder? Nu har du chansen.  Det Stockholmsbaserade klädmärket Houdini Sportswear har skapat en vegetariska fine-dining middag odlad på utslitna kläder.

klar

Artikellänk är kopierad

Houdini har nu komposterat utslitna kläder som man sedan odlat grönsaker och örter i och därefter har man skapat en unik meny komponerad av stjärnkocken Sebastian Thureson.

”Vår vision har sedan starten varit att maximera upplevelsen av våra kläder, utan att lämna avtryck på vår natur och planet i tillverkningsprocessen. Att vi har plagg som är komposterbara och helt fria från kemikalier så att vi kan odla mat i jorden är naturligtvis något vi är otroligt stolta över”, säger, Eva Karlsson, CEO på Houdini i ett pressmeddelande.

Det tog Houdini fem år att ta fram tyget. Kläderna lades i komposten i november 2016 och har på sex månader omvandlats till näringsrik jord.

Det är alltså nu möjligt att använda kläderna tills de är helt utslitna, för att sedan kompostera det och skapa nytt liv.

Förstår du inte riktigt hur det går till? Se filmen här.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro