ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du bildgoogla fria bilder till bloggen

Tomas Lundin · 10 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Vad har den här bilden med artikeln att göra? Ingenting. Förutom att den har plockats fram med Googles nya sökmotor för fria bilder.

Vad har den här bilden med artikeln att göra? Ingenting. Förutom att den har plockats fram med Googles nya sökmotor för fria bilder. Foto: Wikimedia commons


klar

Artikellänk är kopierad

Nu kan du googla fram bilder till din blogg utan att vara rädd för arga fotografer. Googles bildsök har utrustats med ett filter för fria bilder.Bildsöket fungerar som vanligt, men du kan välja att bara få upp bilder med Creative Commons-licens, GNU-licens och liknande. "Den här funktionen hjälper också de som vill få sina bilder upptäckta och återanvända på sina egna villkor", skriver Google i sin officiella blogg.Men precis som med andra sökmotorer för fria bilder, som CC Search, finns det en hake. Motorn filtrerar bilder som har taggats med en licens för att återanvändas, men om någon illvillig själ taggar en stulen bild som fri kan det ändå dimpa ner en faktura från en arg fotograf.

TESTA DET NYA BILDSÖKET HÄR

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro