ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du bli Bajens nya spelare – i Fifa

Erik Glanell · 2 Jun 2017
Uppdaterad 2 Jun 2017
Hammarby rekryterar Fifa-spelare.

Hammarby rekryterar Fifa-spelare. Foto: Electronic Arts


Hammarby Fotboll ger sig in i e-sportvärlden. Klubben letar efter fyra Fifa-spelare att skriva kontrakt med.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera stora fotbollsklubbar som PSG, Manchester City och Shalke 04 har under de senaste åren tagit steget in i e-sporten. Nu går svenska klubben Hammarby samma väg.

I ett pressmeddelande på lagets hemsidaskriver de att de nu letar efter fyra Fifa-spelare som ska få skriva kontrakt med klubben. En första del av rekryteringen sker med en öppen tryout i Farsta centrum i Stockholm 1–2 juli.

– Tiden är nu mogen för Hammarby Fotboll att starta upp ett eget e-sportlag inom det digitala fotbollsspelet Fifa, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund, i pressmeddelandet.

Med satsningen hoppas klubben kunna öppna upp nya kommunikationskanaler och locka till sig fler supportrar och en ny publik.

– Starten av ett e-sportlag inom Hammarby möjliggör nya intäktskällor till klubben, och parallellt med denna möjlighet finns det stora och delvis helt nya målgrupper och åldrar inom gamingvärlden, som vi vill komma i kontakt med, säger Henrik Kindlund.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro