ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du bomba dina fiender – med glitter

Linnea Carlén · 14 Jan 2015
Uppdaterad 14 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press / Alamy

Nu går det att glitterbomba personer du ogillar – utan att de någonsin får reda på det.

"Vill du göra någon du ogillar förbannad för bara 9.99 dollar? Låt oss skicka dem lite dumt jäkla glitter som hamnar överallt."

Så säljer australiska Mat Carpender, 22, in sin något annorlunda idé som går ut på att skicka glitter i kuvert världen över till människor som av någon anledning anses förtjäna det.

Via hemsidan shipyourenemiesglitter.com kan vem som helst, oavsett vart i världen personen befinner sig, beställa ett glitterspetsat kuvert.

"Vi skickar dem så mycket glitter i ett kuvert att de kommer att hitta skiten överallt i veckor. Vi inkluderar också ett kort som förklarar för personen exakt varför den får den här fruktansvärda presenten", står det att läsa på hemsidan.

– Webbsidan startade för bara strax över 24 timmar sedan. Jag är motsatsen till en traditionell entreprenör. Jag hittade ett upplevt problem och insåg att det inte finns en lösning så nu vidarebefordrar jag det problemet till tusentals personer, skriver Carpender i mejl till Metro på onsdagen.

Frågan väcks dock om det hela kan tänkas vara lagligt. Per Påhlman, förundersökningsledare på bedrägeriroteln i Stockholm, säger till Metro att det kan vara det om en person får ta emot så mycket att denne blir störd.

– Om något kan personen som tar emot glittret känna sig trakasserad. Man kan i så fall kan se det som ofredande, att personen så att säga har blivit uppvaktad på ett otillbörligt sätt.

Företaget borde enligt honom inte heller kunna åka dit för glitterbombandet.

– De tillhandahåller bara en tjånst. Du kan ju till exempel skicka blommogram till folk och det är inget konstigt. Det är den som utför själva handlingen som kan åka dit, säger han.

För tillfället tar företaget inte emot några beställningar alls. Detta då Carpenter nu fullkomligen drunknar i ordrar.

– Jag är en 22 år gammal snubbe som tydligen har för mycket fritid eftersom mina planer de närmsta veckorna består i att skicka idiotiskt jäkla glitter till hemska människor.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro