ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du googla bussar och tåg i Sverige

Aron Andersson · 12 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011

Hitta bussar, spårvagn, tåg och tunnelbana med Google. Nu hittar sökjätten din resa över hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag kommer tjänsten Google Transit till Sverige. Via Google Maps går det nu att hitta resor med kollektivtrafik över hela landet. Genom att skriva in en adress eller en destination dyker tidtabell och färdväg upp direkt på kartan. Tjänsten fungerar både på dator och i mobilen. – Dagens resenärer förväntar sig bättre information, snabbare information. I den bästa av världen behöver de inte ens söka upp informationen, den kommer till dem, säger Gerhard Wennerström, vd för Samtrafiken. Det är tack vare ett samarbete med dem som Google nu kan lansera tjänsten i Sverige. Det är också därför hela landets kollektivtrafik ryms i tjänsten, och inte bara utvalda bussbolag eller spårvagnsägare. Tidtabellerna uppdateras varje vecka, men ingen realtidsuppdatering finns i dagsläget. – Det finns än så länge bara i sex städer världen över. I Europa finns det bara i Madrid och Turin, säger Thijs van As, ingenjör på Googles kontor i Zürich.

Sedan tidigare finns tjänsten Resrobot i Sverige som är framtagen av just Samtrafiken. Det finns även lokala söktjänster för färdmedel i olika städer.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro