ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du kolla hur trångt det är på nästa pendeltåg

Åsa Larsson · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015
Informationen kommer från trycksensorer i pendeltågen. Tjänsten lanserades på tisdagen.

Informationen kommer från trycksensorer i pendeltågen. Tjänsten lanserades på tisdagen. Foto: Pressbild


Är mitt pendeltåg fullt? Finns det fler platser på nästa tåg? De frågorna kan du som pendlar nu få svar på via en app.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmståg, som sköter pendeltågtrafiken i Stockholmsområdet, har skapat Minpendel.se, en hemsida och app där du kan kolla hur fullt det är på pendeltågen. Informationen kommer från trycksensorer i vagnarna.

Om det är fullt på tåget som kommer så kan man se hur läget är på nästa.

– Grönt innebär att det är gott om sittplatser . Om det är gult så är det också gott om sittplatser , men du kanske inte kan sitta själv på ett fyrsäte till exempel. Om det är rött är det några enstaka sittplatser kvar eller helt fullt, berättar kommunikationschef  Mikael Lindskog.►LÄS MER: SL lagade pendeltåg med silvertejp: ”Det är på väg utför” Stockholmståg funderar på att införa ytterligare en färgnivå för att visa när det knappt finns ståplatser.

Vore det inte bättre att sätta in fler tåg?

– Jo, det skulle vi jättegärna göra om det bara gick, men det är fullt. Trafikverket släpper inte på fler tåg i rusningstrafik, säger Lindskog.►LÄS MER: Linda, 31, somnade på tåget – vaknade inlåst på depån Förutom att mäta hur fulla vagnarna är så kan personer som är funktionshindrade kolla tillgängligheten på stationen, till exempel om någon av hissarna är ur funktion.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro