ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du köpa pite-palt på lösvikt

Alva Forsberg Fierro · 29 Mar 2015
Uppdaterad 29 Mar 2015
Palten har gjort succé och butiken har planer på att fortsätta att sälja den populära rätten i lösvikt.

Palten har gjort succé och butiken har planer på att fortsätta att sälja den populära rätten i lösvikt. Foto: Anna Bergström


Gillar du palt? Då har du all anledning att jubla. Delikatessen finns numera att köpa i lösvikt – en trend som ICA-handlaren tror är här för att stanna. – Folk gillar att handla sådant som man får plocka själva av, säger Per Stenmark till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare skrivitom ICA-butiken i Teg som börjat att sälja chips i lösvikt. Nu har lösvikttrenden spritt sig runtom i landet och på ICA Kvantum i Piteå går det numera att köpa palt i lösvikt, skriver SVT Nordnytt.

– De har varit väldigt populärt, konstaterar ett butiksbiträde som Metro talat med.

Ica-handlaren, Per Stenmark hade introducerat palt på lösvikt redan på 80-talet och nu inför tioårsjubileet av butiken, ville han göra något extra för kunderna. Därför återinförde han den populära idén.

– Jag har varit handlare sedan många år tillbaka, och i tidigare butiker har vi testat idén om palt på det här sättet. Vi återanvände idén i höstas och även nu under denna vecka då vi firat att butiken nu funnits i tio år, säger Per Stenmark.

Palten, som under veckan gått att få för specialpriset två för en tia, har sålt bra, framför allt bland pensionärer och kunderna har uppskattat maträtten – som är ett signum för Piteå.

– Många som är ensamma och som vill ha palt tycker att detta är ett jättebra alternativ. Vi erbjuder redan mycket färdig mat över disk, vi får överväga om inte detta ska få bli kvar ändå, säger Per Stenmark som tror att lösviktstrenden är här för att stanna.

– Det verkar ju vara så att folk gillar att handla sådant som man får plocka själva av, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro