ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du också bekämpa malaria

Daniel Boman · 23 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Abduraman Aruna, 5, har varit sjuk med hög feber och kramper. Han har malaria och får sin första ACT-behandling på Gondama Clinic, där Läkare utan gränser erbjuder fri vård.

Abduraman Aruna, 5, har varit sjuk med hög feber och kramper. Han har malaria och får sin första ACT-behandling på Gondama Clinic, där Läkare utan gränser erbjuder fri vård. Foto: Anna-Karin Moden/MSF


klar

Artikellänk är kopierad

”Du har fått malaria” – från och med i dag kan du få ett mail med oro­väck­ande budskap. Bakom sjukdomsbeskedet står Läkare utan gränser som i en ny kampanj uppmärksammar problemen med malaria.Genom att sprida malariabrevet på internet vill organisationen visa hur utbredd sjukdomen är i bland annat Afrika.– Tanken är att vårt ofarliga virus ska skickas vidare från inbox till inbox för att påminna om hur lätt malaria sprids. I brevet finns också information om smittan, säger Anneli Eriksson, ordförande för Läkare utan gränser i Sverige.

I Afrika dör två barn i minuten av malaria och i Sierra Leone står malaria för ungefär 40 procent av barndödligheten. Även om sjukdomen går att bota med medicin är det många som inte har tillgång till sjukvård eller råd att skaffa medicin. – Ett barn med malariafeber kan ena dagen springa runt och leka och nästa dag ligga i koma, det är sorgligt att se barn dö för att de inte får hjälp i tid, säger Anneli Eriksson som jobbat i Burundi och Niger.Hela nästa vecka skriver läkaren Christina Ljungberg dagbok i Metro om sitt arbete mot malaria i Kitgum, Uganda.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Boman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro