ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du plugga till Youtuber

David Peterson · 19 Sep 2017
Uppdaterad 19 Sep 2017
Youtube-stjärnan Therése Lindgren har drygt en halv miljon följare på videodelningssajten Youtube.  Arkivbild.

Youtube-stjärnan Therése Lindgren har drygt en halv miljon följare på videodelningssajten Youtube. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT


Drömmer du om en egen youtube-kanal med tusentals följare? Nu startar Kalix folkhögskola kursen Youtuber” för den som vill bli nästa Therése Lindgren eller Pewdiepie.

klar

Artikellänk är kopierad

Kursen är den första eftergymnasiala youtube-utbildningen och riktar sig till den som vill göra proffsiga videoklipp och hålla på med marknadsföring på nätet, rapporterar Kulturnytt.

Utbildningen ges på distans och har plats för cirka 20 potentiella youtube-stjärnor. Anders Durvall, som ansvarar för kursen, hoppas att de som sökt utbildningen har något speciellt de vill berätta om.

– Vi vill locka de som har någonting att visa upp eller berätta om och tända deras gnista, säger han till Metro.

Kursen pågår i 20 veckor under vilka deltagarna kommer att få lära sig om allt från film- och fototeknik till företagande och manusskrivande. Kalix folkhögskola har sedan tidigare kurser i bland annat journalistik och Anders Durvall ser youtuber-utbildningen som ett naturligt komplement i kursutbudet.

– Youtubers är framtidens tv och vi fick oss en tankeställare när vi träffade våra branschråd som pratade mycket om Youtube. Vi tror det finns en mängd människor som vill komma ut med sina storys och nu finns det möjlighet för gemene man att skapa sitt egna varumärke, säger han.

Enligt Anders Durvall finns det ett par gemensamma nämnare bland dem som lyckas på plattformen.

– Viktigast är att ha någon form av handling, det gör att tittarna vill komma tillbaka till kanalen. Man ska helst försöka hitta någon form av nisch som man är kunnig i, säger han.

Bland de drygt 50 ansökningarna finns en person som är i 75-årsåldern men de flesta som sökt kursen är nittiotalister, enligt Durvall.

Kursen startar i oktober. Sista ansökningsdagen var den 15 september.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro