ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du såga chefen – på nätet

Anders Göransson · 19 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Här ovan är några av de anonyma kommenterarerna om arbetsgivare som finns på sajten Jobinside.se (personerna på bilden har inget med artikeln att göra).

Här ovan är några av de anonyma kommenterarerna om arbetsgivare som finns på sajten Jobinside.se (personerna på bilden har inget med artikeln att göra).


klar

Artikellänk är kopierad

”Mycket sadistisk ledning.” ”Drivs av personer med personlighetsstörningar.” Så lyder omdömena om några av företagen som betygsätts på Jobinside.se. Men ingen – inte ens personerna bakom sajten – vet vem som har skrivit omdömena.– Som företagare är man helt skyddslös, även om det skulle vara helt grundlösa anklagelser, säger Håkan Eriksson, näringspolitisk expert på arbetsgivarorganisationen Almega om sajten.Han menar att risken är uppenbar för att omdömena är manipulerade, antingen av konkurrenter som vill skada företaget eller av företag som vill bättra på sitt rykte som arbetsgivare genom positiva omdömen.Jobinside.se har under flera månader haft ett samarbete med fackförbundet Seko, som haft en webbannons med texten ”Arbetsvillkoren bevakas just nu av Seko”.– Vi kör en testperiod för att se hur det utvecklas. Det är en möjlighet för anställda att framföra synpunkter på sina arbetgivare, säger Sekos presschef Jonas Pettersson när Metro frågar.Men kort efteråt ringer han upp igen och meddelar att samarbetet upphört.– Jag har gått igenom sidan och en del av innehållet är jävligt tveksamt. Dessutom har de ingen möjlighet att säkra att skribenterna verkligen jobbar på de företag som de bedömer, säger han.Sajtens grundare Joachim Pettersson Vikström säger att han förhandlar med flera andra fackförbund om samarbete. Joachim Pettersson Vikström medger att det inte går att kontrollera vem som skriver omdömena, men menar att det är en brist man får leva med.– Men det får inte förekomma kommentarer som kan härledas till en viss person, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro