ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du skicka pengar till dina vänner via Facebook

Aron Andersson · 18 Mar 2015
Uppdaterad 18 Mar 2015

Foto: TT


Du delar redan med dig av hela ditt liv på Facebook – varför inte din ekonomi? Nu går det att skicka pengar till sina vänner, men bara i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Facebook

Från och med i dag kan du inte bara skicka meddelanden och roliga emojis till dina Facebook-vänner. Det sociala nätverket gör det även möjligt att föra över pengar.

Till en början släpps funktionen bara i USA, och betaltjänsten kommer att lanseras där gradvis de kommande månaderna, skriver Facebook.

Den kommer att vara gratis, och lätt att använda, enligt det sociala nätverket. Chattappen ”Messenger” har fått ett nytt menyalternativ, ett dollartecken som signalerar att du vill föra över pengar till den du chattar med. Det räcker att fylla i valfri summa och mottagaren får pengarna genom att registrera sitt betalkort.

Det är bara första gången tjänsten används som kortnumret behöver fyllas i.

”Pengarna du skickar överförs direkt. Det kan ta en till tre arbetsdagar för att pengarna ska bli tillgängliga beroende på banken, precis som vid andra överföringar”, skriver Facebook.

Även chattappen Snapchat har tidigare lanserat en betalfunktion som gör det enkelt att skicka pengar till vänner.

►LÄS MER: Så används Snapchat för att sälja sexshower och nakenbilder

►LÄS MER: Snart kan du skicka pengar via Snapchat

I Sverige är flera banker anslutna till mobilappen Swish som har samma funktionalitet. Den lösningen kräver att användaren har mobilt bank-id, men det innebär också att överföringen genomförs direkt, och mottagaren inte behöver vänta på sina pengar.

En fördel med Facebooks lösning är att så många redan finns på det sociala nätverket. Samtidigt finns en tydlig vinst för Facebook själva. Ju fler som använder tjänsten, desto fler registrerar sitt kortnummer hos Facebook. Det innebär att det sociala nätverket lättare kan ta betalt för andra tjänster, skriver Wired.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro