ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du slippa att bli vampyrbiten

Mia Odeh · 16 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Nästa stora utmaning för Facebook är att skaffa mer hårdvara för att fortsätta kunna fungera effektivt med 96 miljoner användare.

Nästa stora utmaning för Facebook är att skaffa mer hårdvara för att fortsätta kunna fungera effektivt med 96 miljoner användare. Foto: Theresia Bråkenhielm


klar

Artikellänk är kopierad

FACEBOOK. Benjamin Ling basar över internets mest enerverande fluga, Facebooks över 20 000 applikationer. Han hoppas att en ny spärr för nätbekanta som är för snabba att skicka vampyrbett och ändlös filmfrågesport ska se till att folk orkar med flodvågen av miniprogram även i framtiden.•• Hur vet ni vilka applikationer användarna vill ha?– Vi vet faktiskt inte vilka applikationer användarna vill ha, det är därför vi startade Facebook Platform, säger Benjamin Ling.Innan Facebook släppte in utomstående utvecklare fanns 5 originalapplikationer; ladda upp foton, bilda grupper, ordna events, mobilfunktioner och anteckningar. I maj förra året öppnade Facebook Platform. Då fick utomstående utvecklare chansen att göra sina egna applikationer till sajten. De applikationer som är oberoende av språk blir de mest eftertraktade.– Applikationer som handlar om musik, sport eller religion blir snabbt populära eftersom de är universella kategorier som människor överallt är intresserade av, säger Benjamin Ling.•• Tar ni aldrig bort applikationer som inte används mycket?– Vi vill att användarna ska ha valfriheten att själva få bestämma vilka applikationer de vill ha.I oktober förra året representerade Benjamin Ling Google i ett partnerskapssamtal med Facebook som slutade med att Ling hoppade över till den sociala nätverkssajten. I dag är han chef över Facebook Platform och mycket stolt över hur snabbt utvecklingen har gått. Men han är ödmjuk inför sin egen insats.– Som ett helt företag är vi stolta över att vi kan hjälpa användare att kommunicera och dela information. Folk berättar om hur Facebook förändrat deras liv, om hur de kan lämna ut mer information om sig själva än någonsin tidigare. Det är precis vad Facebook handlar om.

Benjamin Ling är medveten om att Facebookanvändare kan känna att de drunknar bland sajtens alla applikationer, och förklarar varför det numera är möjligt att spärra kontakter från att skicka inbjudningar.– Det är inte själva applikationerna som upplevs som besvärliga, utan  att en viss person i ens kontaktnät alltid skickar nya.•• Hur vill du fortsätta utveckla Facebook?– Å ena sidan vill vi ha så många användare och applikationsutvecklare som möjligt, å andra sidan vill vi aldrig kompromissa bort an­vändarens upplevelser. Därför är vår största utmaning att helt enkelt skaffa mer hårdvara för att kunna driva Facebook med god kvalité. Det här är ett problem som alla stora sajter stöter på. Ju fler användare ju trögare blir den, och när den blir trög vill användarna inte vara kvar, säger Benjamin Ling. 

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro