ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du snacka i grupp – även på Twitter

Linnea Carlén · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015

Privata gruppkonversationer är en av de nya funktionerna på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu kan du ha privata gruppkonversationer med vänner, bekanta eller fullkomliga twitterfrämlingar – samtidigt. Gruppkonversationer är nämligen en av de fiffiga nya fuktionerna när den sociala mikrobloggen nu försöker vidareutveckla det offentliga samtalet i digitalt format.

Från att du tidigare enbart kunnat skicka direktmeddelanden, så kallade DM, till en person kan du med den senaste versionen av appen nu ha privata diskussioner med flera personer samtidigt, uppger bland andra The Guardian.

– Vi ser inte på det som något som ersätter alla de meddelandeappar du redan har i din telefon, utan som ett sätt att interagera med människor du normalt inte skulle kunna interagera med, säger Twitters produktdirektör Jinen Kamdar.

Med några snabba tryckningar startar du upp en tråd med de följare du vill prata med. Alla i konversationen behöver inte heller följa varandra.

En av de andra nyheterna är att Iphoneanvändare, och kort därefter även Android-diton, ska kunna filma, redigera och dela videoklipp direkt från din Twitter-app.

Vill du ha ett smakprov på hur det hela ser ut spana in den här tweeten som skådespelaren och How I Met Your Mother-stjärnan Neil Patrick Harris lade upp på tisdagen:

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro