ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du streama filmen utan reklam

Kristoffer Rengfors · 5 Okt 2011
Uppdaterad 5 Okt 2011
Filmtjänsten Voddler planerar på sikt att sända tv-serier  samtidigt som tv-kanalerna.

Filmtjänsten Voddler planerar på sikt att sända tv-serier  samtidigt som tv-kanalerna.


Voddler vill sända tv-serier samtidigt som tv-kanalerna Nytt ­abonnemang för att se äldre filmer utan reklam. Apple lanserar filmuthyrning och försäljning via ­Itunes.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu hårdnar kriget om tittarna på de digitala filmtjänsterna. Strömmande videotjänsten Voddler gör nu en Spotify och släpper alla äldre filmer reklamfria, mot en avgift på 79 kronor per månad. Samtidigt lanserar Apple nu filmer via svenska Itunes och tjänsten Headweb har vuxit till att ha Nordens största utbud av digitala filmer. – Vi har vetat att Apple är på väg in i Sverige, men vi har mer eller mindre samma rättigheter som de, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler. På Svenska Itunes både säljs och hyrs filmer ut sedan förra veckan. Priserna varierar från 29 kronor att hyra upp till 169 kronor för att köpa i högupplösta versioner. I USA har Apple ett starkt grepp om marknaden för tv-serier, och avsnitten släpps samtidigt på tv och Itunes. Nästa vecka får Voddler tillgång till tv-serier från Warner. – Till att börja med kommer serierna att släppas samtidigt som de kommer ut på dvd. Men vi rör oss mot att de kommer samtidigt som på tv, men vi är inte där ännu, säger Anders Sjöman.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro