ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du ta betalt med kort i din Iphone

Aron Andersson · 18 Aug 2011
Uppdaterad 18 Aug 2011
Du kopplar enkelt in Izettle i din Iphone, Ipad eller Ipod Touch.

Du kopplar enkelt in Izettle i din Iphone, Ipad eller Ipod Touch. Foto: Pär Hugosson


Slipp trassel med kontantskulder. Låt vännerna dra kortet direkt i din mobil. Svensk uppfinning perfekt lösning för småföretag.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Edvinsson och hans kollega använder Izettle.
Jesper Edvinsson och hans kollega använder Izettle.

Izettle är en liten kortläsare du kopplar till din Iphone. Den är inte större än halva telefonen, men ändå godkänd och certifierad av alla banker och kortföretag. – Om du säljer en soffa för 10 000 kronor på Blocket kan du få pengarna direkt till bankkontot, säger Jacob de Geer, grundare av företaget. Både appen och kortläsaren är gratis, du betalar istället en transaktionsavgift, och riktar sig till mindre företag och verksamheter. – Det är en möjlighet att ta betalt med kort för de som inte har betalterminal. Vi försöker inte konkurrera med lösningar som finns i dag. Men ta en tennistränare som har 10 privatkunder i veckan. Nu kan han ta betalt direkt i stället för att skicka ut fakturor. Jesper Edvinsson och hans kollega säljer soppa och tacos från en ambulerande flakmoped. De har använt Izettle sedan i juni. – Den fungerar underbart bra. Det går mycket snabbare än andra terminaler och är enkelt att hantera, säger han. Dessutom tror han att kortläsaren skulle kunna användas även på vanliga restauranger. – På en bar eller nattklubb är det kanske svårt att skicka en Iphone fram och tillbaka men annars ser jag inga problem.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro