ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du ta bort följare – här är Instagrams nya funktioner

Hugo Ewald · 25 Jan 2017
Uppdaterad 25 Jan 2017
Flera av uppdateringarna är en del av Instagrams försök att göra tjänsten säkrare och mer välkomnande.

Flera av uppdateringarna är en del av Instagrams försök att göra tjänsten säkrare och mer välkomnande. Foto: Instagram/Alamy/IBL/Metro


Under veckan lanserade Instagram flera stora nyheter. Bland annat kan du nu sända Instagram stories live, gilla enskilda kommentarer och ta bort följare utan att behöva blocka dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan Instagram lanserades 2010 har den bildbaserade tjänsten växt lavinartat. Idag uppskattas Instagram ha över 600 miljoner aktiva användare. Det betyder att tjänsten växt med 100 miljoner användare på ett halvår.

I veckan kom Instagram att lansera flera nya funktioner, som i vissa fall varit särskilt efterlängtade.

Du kan nu gilla kommentarer på Instagram

Instagrams kommentarer har tidigare varit svårmanövrerade. Nu har Instagram försökt åtgärda detta. Genom att klicka på en kommentar kan du nu genom att trycka på ett hjärta ”gilla” kommentaren, på samma sätt som du tidigare kunnat göra på till exempel Twitter.

Instagram har också gjort det lättare att svara på kommentarer. En liten ”svara”-knapp syns nu vid varje kommentar om du klickar på ett inläggs kommentarer.

Blockera kommentarer

Du kan nu stänga av kommentarer på dina inlägg. När du är på väg att lägga upp en bild kan du i samma fönster som du skriver texten till ditt inlägg se ”avancerade inställningar”. Där kan du nu välja att stänga av kommentarer på ett inlägg.

Ta bort följare utan att blockera dem

Har du ett privat Instagram-konto kunde du tidigare inte ta bort följare utan att blockera dem. Så är inte längre fallet.

Har du ett privat konto kan du nu gå in på din följare-lista och klicka på de tre prickarna till höger om personens namn. Du kan då välja att ta bort följaren. Vill personen följa dig igen måste du acceptera det.

Sänd Instagram stories live

Instagram släpper nu också möjlighet att sända live via Instagram stories. Det gör du enkelt genom att svepa åt höger från ditt flöde. Du kan då välja ”live”, och börja sända.

Flera av uppdateringarna är, som Wired skriver, en del av Instagrams försök att göra tjänsten säkrare och mer välkomnande. Tidigare har Instagram gjort det lättare att rapportera hashtags som uppmuntrar till självskadebeteende.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro