ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du ta med dig LP-plattan i jackfickan

Jonas Ryberg · 12 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sony ps-lx 300 usb gör det möjligt att damma av LP-skiverna och lägga in musiken i din dator.

Sony ps-lx 300 usb gör det möjligt att damma av LP-skiverna och lägga in musiken i din dator.


Sony PS-LX 300 USB

klar

Artikellänk är kopierad

SKIVA. Vinylen är musikens svar på kackerlackan. Den svarta plastskivan kommer förmodligen att överleva både cd- och Blu Ray-skivorna trots att den tar stor plats i hyllan och att den inte är särskilt portabel. Men det finns sätt att få också musiken från en LP med sig i fickan. 

Det kräver dock en hel del motivation och tålamod. På senare tid har det dykt upp en hel hög ­skiv­spelare som kan kopplas till datorn via USB. Vi har testat Sonys variant PS-LX 300 USB. För cirka 1 300 kronor får du en ganska plastig spelare som kan kopplas antingen till datorn via USB eller till förstärkaren via vanliga RCA-kontakter. 

Spelaren har inbyggd förförstärkare så den kan anslutas till nyare stereoapparater. Men det intressanta i det här testet är s­å­klart USB-kontakten. Det är lätt att koppla in spelaren i datorn. Windows, den fungerar inte med Mac, identifierar den direkt som en USB-mikrofon och sedan är det bara att spela in ljudet. Med i paketet följer en lättvariant av Sonys eget ljudinspelningsprogram Sound Forge. Tyvärr känns det lite väl krångligt att använda för ändamålet. Visserligen finns det en snabbguide för att spela in just från LP. Men den varianten har för få inställningsmöjligheter för att fungera riktigt bra. Till exempel har den svårt att hitta mellanrummet mellan låtarna på de skivor vi provar att kopiera. Ljudkvaliteten blir dock helt ok för att ta med sig i mp3-spelaren. Dock hade vi önskat en koppling till Shazam eller liknande tjänst för att automatiskt kunna identifiera låtar och album. 

Det är inte utan att det känns lockande att leta upp sina gamla LP-favoriter på närmsta fildelningsnätverk i stället för att tillbringa timmar med PS-LX 300.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro