ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan du vila när roboten städar hemmet – Metro testar Powerbot

Aron Andersson · 24 Nov 2014
Uppdaterad 24 Nov 2014
Ingen ansträngning krävs – Powerbot kan städa vardagsrummet när du vilar på soffan.

Ingen ansträngning krävs – Powerbot kan städa vardagsrummet när du vilar på soffan. Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Det går även att styra Powerbot VR9000 med fjärrkontroll och markera precis var du vill att den ska dammsuga.
Det går även att styra Powerbot VR9000 med fjärrkontroll och markera precis var du vill att den ska dammsuga.Foto: Gustav Gräll

Dags att städa inför julen? Luta dig bara bakåt och slappna av. Metro har testat roboten som dammsuger ditt hem.

Hur härligt är det att ha en robot som dammsuger?

Förslappningen är total. Äntligen lite välförtjänt helgvila. Roboten suckar inte ens högt och ljudligt när det är dags att rycka ut. Sugkraften är bra i Powerbot VR9000; the force is strong with this one. Dessvärre kan inte detsamma sägas om dess förmåga att komma åt överallt.

Var vill den inte dammsuga?

Den kommer inte åt smuts och damm som ligger nära intill väggar. Dessutom får den inte plats under för låga hinder. Effekten av detta blir så klart att du själv tvingas rengöra dessa utrymmen och krypa in under soffan. Städrevolutionen uteblir.

Hur hanterar den hinder?

Även om Powerbot kan navigera runt stols- och bordsben blir resultatet naturligtvis bättre om dessa hinder först avlägsnas. Det innebär extra jobb för din del, med att flytta på stolar och annat.

Hur står den sig i konkurrensen?

VR9000 har två utmärkande drag: 1. Den har många finurliga funktioner. 2. Den är dyr. Det första yttrar sig i att den kan ta sig över mattkanter och trösklar, att den sällan kör fast, att den gör en virtuell karta över bostaden och att du kan punktmarkera områden du vill få städade. Det andra gör den något mindre prisvärd.

Vem är den för?

Den som vill höja en stilla protest mot rut-avdrag men ändå inte städa hemmet själv, eller den som behöver en robotkompis för att hålla husdjuren sällskap på dagtid kanske?

I en mening?

Bekväm och finurlig städrobot som dessvärre inte ersätter vanliga dammsugaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro