ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan hjärnskadade Marcus, 30, flyga hem: En miljon kronor insamlat

JENNI KARLSSON · 2 Mar 2016
Uppdaterad 2 Mar 2016
Markus råkade ut för en allvarlig mopedolycka och saknade giltig försäkring.

Markus råkade ut för en allvarlig mopedolycka och saknade giltig försäkring. Foto: Privat


Under Marcus Millbergs semester i Thailand råkade han ut för en allvarlig mopedolycka och drabbades av svåra hjärnskador. Han fördes snabbt till akuten, men väl på plats visade det sig att Marcus försäkring gått ut bara några dagar innan olyckan skett.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus drabbades av en hjärnskada, men kunde inte få den hjälp han behövde. Istället blev han flyttad till ett mindre rum på sjukhuset och blev liggande i 36 timmar tills hans familj kunde betala för den operation som Marcus behövde. Men för att få eftervård nära familj och vänner behöver Marcus komma hem till Sverige med ambulanshelikopter. Något som kostar en miljon kronor.

►LÄS MER:  Nu får Daniel komma hem – fick ovanlig sjukdom i Japan

I slutet av förra veckan startade därför hans vänner en insamling på Facebook, och på bara 72 timmar fick de ihop den summa som krävs för att kunna flyga hem Marcus.

När Metro når Magnus Millberg, Marcus pappa, är han på språng för att flyga ner till sonen. Han har skött allt som krävts på hemmaplan, men är lättad över att äntligen kunna få vara nära sonen igen.

– Det är en så stor sten som har lossnat. Nu kan vi bara fokusera på Marcus. Vi hade fått lösa pengarna på något sätt om vi inte fått hjälp, men att få detta engagemang från alla på Facebook är en otrolig känsla.

►LÄS MER:  Många svenskar i turistolyckor

Marcus har legat kopplad till en respirator sedan olyckan. Mamma Heléne är redan på plats i Thailand och sitter dasgligen vid sonens sida vid sjukbädden. Och Magnus berättar att de tror sig se en liten bättring för varje dag som går.

– När Marcus mamma håller honom i händerna snurrar han på hennes vigselringar, det gjorde han som barn också. Så någonstans så hoppas jag att han vet att det är hans mamma som sitter där bredvid honom.

Marcus tillstånd är fortfarande kritiskt, men han har flyttats med ambulanstaxi drygt 100 mil till ett bättre sjukhus söder om Bangkok. Förhoppningsvis betyder det att han också kommer klara flytten till Sverige när det är dags, säger pappa Magnus. Däremot vet han inte när det blir.

– Nu stannar vi med honom. Vi stannar tills den dag vi får hem honom, det är viktigast, säger Magnus.

►LÄS MER:  Thailand en trafikmässig mardröm

Magnus berättar att sonen är en omtyckt kille, något som han tror har bidragit till insamlingen. Och all hjälp och värmande ord som familjen fått berör hjärtat, säger han. 

– Jag skulle vilja krama alla och svara alla som har hjälp oss. Allt jag kan göra är att tacka för den hjälp som vi fått. Jag hoppas att Marcus kommer får läsa detta en vacker dag och se hur många som bryr sig om honom.

Insamlingen för att hjälpa Marcus avslutades efter att de nått målet på en miljon kronor. För den som vill fortsätta följa Marcus resa har systern startat ett nytt evenemang på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro