ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan kvinnor få juridisk hjälp gratis

Johanna Ohlson · 11 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Karin, Karin och Katarina från Handelshögskolan är några av de juridikstuderande som är med och startar juridikjour för kvinnor i samarbete med kvinnojouren Ada.  

Karin, Karin och Katarina från Handelshögskolan är några av de juridikstuderande som är med och startar juridikjour för kvinnor i samarbete med kvinnojouren Ada.   Foto: Christina Blom


Ny jour öppnar i kväll

klar

Artikellänk är kopierad

I kväll öppnar Göteborgs första juridikjour för kvinnor. Det är tolv studenter på juristprogrammet som ställer upp gratis för att stötta utsatta kvinnor.

– Alla har inte råd med juridisk hjälp. Dessutom kan det vara en lättnad för många att få vara anonyma och det kan de vara hos oss, säger Karin, en av de studenter som kommer att hjälpa till att svara på frågor. Jouren är ett samarbete mellan studenterna och kvinnojouren Ada. På tisdagar mellan klockan 18 och 21 kommer jouren att vara öppen. Studenterna kommer att svara på frågor, både via mejl och i telefon. Frågorna får röra precis vad som helst, så länge det har en juridisk anknytning. – Det kan vara allt ifrån någon som blivit utsatt för brott eller någon som behöver hjälp med att fylla i en blankett hos någon myndighet, säger Karin.

Men kan inte män också behöva den här hjälpen?– Det är mycket möjligt. Men i och med att det är ett samarbete med kvinnojouren utgick vi från kvinnor. Dessutom är kvinnor mer utsatta i samhället, säger Karolina.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro