ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Nu kan landet samlas"

TT · 7 Nov 2012
Uppdaterad 7 Nov 2012

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix


USA "har talat", säger USA:s ambassadör Mark Brzezinski till TT på ambassadens valvaka i Stockholm. Han välkomnar att det inte blev en utdragen väntan på ett besked.

klar

Artikellänk är kopierad

– Nu kan landet samlas och folket har sagt sitt. Det har varit en lång valsäsong och det amerikanska folket har talat tydligt.

Ambassadören beskriver en lång och tuff valsäsong där debatter spelat större roll, liksom ungas deltagande. Frågan om USA:s utrikespolitik, ibland av omtvistad betydelse av folk som mest oroar sig för att betala räkningarna, blir bara större, säger ambassadören. I långa loppet går det inte att skilja utrikespolitik från inrikespolitik.

– I en värld där vi är ömsesidigt beroende av varandra påverkar det som händer utomlands, ekonomiskt och på andra sätt, vår ekonomi och det påverkar jobb, säger han.

Sverige och USA har sett ett ökat samarbete, och intresset för Sverige växer, enligt Brzezinski. Inte minst den svenska ekonomin som ambassadören beskriver som "klokt och ansvarsfullt" hanterad.

– Det är ett mycket bra exempel för USA, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro