ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan obetalda böter följa med bilen

Fredrik Tideman · 22 Jul 2014
Uppdaterad 22 Jul 2014
Nu kan obetalda böter följa med ditt bilköp.

Nu kan obetalda böter följa med ditt bilköp. Foto: TT


En ny lag kan göra ditt bilköp dyrare än vad du räknat med. Nu följer nämligen obetalda böter och obetald skatt med bilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nya lagen infördes den första juli i år och innebär att parkeringsböter, trängselskatt och fordonsskatt följer med bilar istället för personer, skriver SVT.

Syftet med lagen är att myndigheterna lättare ska kunna driva in obetalda skulder och att kunna stoppa så kallade ”bilmålvakter” som registrerar sig som ägare till ett stort antal fordon de i själva verket inte fysiskt äger.

Men den nya lagen kan alltså göra att du hamnar i kläm om du köper en begagnad bil som har obetalda skulder, i värsta fall kan kronofogden ta bilen.

– Lagen kom till för att lösa ett stort samhällsproblem, men ibland när man utformar en ny lag så får det konsekvenser på andra håll. Därför ska vi se till att så långt det överhuvudtaget går stödja och hjälpa personer så att de inte hamnar i krångliga situationer, säger Jennifer Troëng på Transportstyrelsen till SVT.

Undrar man om en bil har en skuld kan man ringa till Transportstyrelsen, myndigheten rekommenderar också att man tar upp frågan med säljaren.

►LÄS MER: Företag betalar dina fortkörningsböter: "Motverkar lagstiftningen"

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro