ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan pizzan beställas hem – med en emoji

Niklas Sandberg · 15 Dec 2015
Uppdaterad 27 Dec 2015
Invånarna i Australien kan nu beställa pizza med hjälp av en emoji i ett sms.

Invånarna i Australien kan nu beställa pizza med hjälp av en emoji i ett sms. Foto: TT


Med hjälp av en emoji i ett sms kan invånarna i Australien numera beställa hem pizza. Det är den amerikanska pizzakedjan Dominos som ligger bakom den minst sagt lata men praktiska tjänsten.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu kan du beställa pizza med emojis, eller i alla fall om du är boende i Australien. Den amerikanska pizzakedjan Dominos inför nu en tjänst för sina kunder i Australien, som möjliggör kunderna att beställa pizza med hjälp av en emoji som föreställer en pizzaslice, skriver Mashable.

Dominos har redan provat liknande teknik för att beställa pizza i USA men först nu erbjuds australiensarna samma typ av tjänst.

Det hela funkar på följande sätt att kunderna registrerar ett konto på Dominos hemsida, där man anger sitt mobiltelefonnummer samt sin favoritpizza på menyn och ställer in denna som en ”snabborder”. Har kunderna inte ställt in sin ”snabborder” kommer deras senaste order att skickas ut.

►LÄS MER: Bor bredvid pizzeria – vill ha miljon i skadestånd för lukten

Därefter behöver kunderna bara skicka iväg en pizzaemoji i ett sms till Dominos nummer. De får kort efter detta ett svar som frågar om de bekärfar ordern.

Genom att svara "ja" på detta sms, bekräftas ordern och kunderna får en länk skickad till sig där de kan se när pizzan väntas bli levererad.

Dominos har förklarat i ett pressmeddelande att tjänsten riktar sig till alla deras kunder som har ont om tid. Vilket de nämner som tv-spelare, upptagna kontorarbetare och stressade småbarnföräldrar.

►LÄS MER: Mamma mia, vilken pizza

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro