ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan polisen ändra rutinerna

Fredrik Beckman · 23 Okt 2012
Uppdaterad 23 Okt 2012
Tekniker undersökte bilen där mannen återfanns i söndags.  

Tekniker undersökte bilen där mannen återfanns i söndags.   Foto: SCANPIX


Polisen fortsätter utreda 41-åringens död. Samtidigt väcks frågor om hur polisen kunde missa att mannen låg i bilen redan i torsdags. Nu kan det bli förändringar när polisen letar efter försvunna personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 41-åriga mannen hittades död i bagaget på sin Jeep som stod utanför arbetsplatsen i söndags kväll. I tre dygn hade han legat där.

Men det var inte polisen, utan föreningen Missing People, som hittade honom. Trots att polisen letade vid bilen redan i torsdags kväll.

– Min första fråga när jag fick reda på att de hittade honom i söndags var: ”Varför hittade de honom och inte vi”, säger Erik Nordh, operativ chef vi polisen i Västra Götaland.

Polisen är förtegen om förundersökningen, men Metro erfar att mannen ska ha legat i bagaget och att baksätena ska ha varit fällda. Därför kunde personer som deltog i skallgången från Missing People ana att det låg någon där, när de kikade in i bilen. Som dessutom ska ha haft tonade rutor.

– De tyckte sig se något i bagageutrymmet och då gick polisen in, säger Erik Nordh.

Polisen tar sig inte regelmässigt in i bilar för att leta, om de inte direkt misstänker att det finns någon där. Därför missade polisen att hitta 41-åringen, trots att man letade kring bilen i torsdags. Även med hund.

– Om någon sitter i en bil och vi inte tittar in i den, så är inte det korrekt gjort. Om de har gjort en okulär besiktning i bilen så har de inte sett honom. Men om det var rimligt att bryta sig in i bilen är inte lika säkert, säger Erik Nordh.

Det förhållningssättet kan komma att ändras efter polisens miss i det här fallet.

– Vi får kanske lära oss det inför framtiden att vi kanske ska öppna bilar lite mer regelbundet.

Samtidigt fortsätter polisen utredningen om omständigheterna kring 41-åringens död.  Man vet fortfarande inte om det var fråga om ett mord eller om 41-åringen dött av andra orsaker.

– Det är fortfarande oklart. Vi måste få fram dödsorsaken. Förhoppningsvis kan man få fram ett preliminärt resultat inom de närmasta dagarna.

Till dess utreds fallet som ett misstänkt mord alternativt dråp.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro