ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kan stockholmarna köpa färskare fisk

Tobias Sahlén · 4 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Den populära fiskmarknaden utanför Sturehof på Stureplan är tillbaka. Och förmodligen är den här för att stanna. – Målet är att bli permanenta, säger Calle Boo.

klar

Artikellänk är kopierad

Bakom initiativet med fiskmarknaden står länsstyrelsen och fisken som säljs där kommer från regionala fiskare inom en radie på 25 mil. Något som verkar vara högt uppskattat av stockholmarna.

– Ja äntligen säger vi! Varför ska fisken vi köper här i Stockholm vara mindre färsk än den i Göteborg? Vi har länge irriterat oss över den onödiga och långa transporten vår fisk måste utsättas för, säger Suzanne och Peter Båge.

Den regionalt fångade fisken som säljs i fiskmarknaden är inte heller dyrare än i andra butiker enligt en undersökning som Metro har gjort. Däremot har det uppmärksammats att fiskmarknaden säljer rödlistade fiskar som sjötunga och ål, något som till exempel ICA:s fiskdiskar inte gör.

På länsstyrelsen har man dock inga invändningar emot detta.

– Nej det är inte olagligt att fiska till exempel ål. Det handlar om att följa lagen helt enkelt, säger Niklas Sjöberg på länsstyrelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro