ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Nu kliver Parker ur serierollen

Chris Atchison · 21 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SJP med Matthew McConaghey i Sverigeaktuella ”Hemma bäst”..
SJP med Matthew McConaghey i Sverigeaktuella ”Hemma bäst”..Foto: Scanpix
Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker.Foto: Scanpix

Sarah Jessica Parker är mitt i en omstart av karriären. Den före detta stjärnan i ”Sex and the city” hade en filmkarriär före åren i tv-showen, 1998–2004, men nådde helt nya höjder av berömmelse som sexkolumnisten Carrie Bradshaw. Uppföljaren till julrullen ”Välkommen till familjen”, är en ny romantisk komedi: ”Hemma bäst” med Matthew McConaghey, som för övrigt spelade sig själv i ett avsnitt av ”Sex and the city”. Parker spelar Paula, en konsult som anlitas för att övertyga Tripp (McConaughey) att det vid 35 års ålder börjar bli dags att flytta från sina föräldrar.

KONSTIGT ATT BO HEMMA EFTER 30 – Det som gör det konstigt är att vakna på morgonen och möta hans mamma i köket, säger Parker om besväret för kvinnor som dejtar män i 30-årsåldern som bor hemma. – Jag vet inte om det är ett stigma, men det väcker tankar om obehagliga situationer. Det är så långt Parker kan spekulera om det eftersom hon, säger hon lättat, aldrig ställts inför den sortens problem. När hon befann sig på dejtingarenan före giftermålet med skådespelaren Matthew Broderick 1997, var det män på skalan Robert Downey jr och John F Kennedy jr hon träffade, män som sedan länge lämnat boet.

”FOLK VÄLDIGT NYFIKNA” Själv är Sarah Jessica Parker inte rädd att lämna sin trygga tv-seriefamn. ”Sex and the city” var bolaget HBO:s mest populära serie och en kulturell kraft som ledde allt från modetrender till återfödelsen av den klassiska drinken Cosmopolitan. Parker är väl medveten om att framgång alltid följs av ett efterspel och att medierna och hennes fans kommer att granska hennes karriärval mycket noggrant efter tecken på försök att hålla kvar vid rollfiguren Carrie Bradshaw. – Folk är väldigt nyfikna på hur jag kommer att välja eftersom man verkar anta att jag försöker göra saker som är radikalt annorlunda än Carrie Bradshaw, säger hon.

FÖREBILD Medan hennes rollfigur i ”Hemma bäst” ger råd om hur man ska få män att lämna föräldrahemmet, så ombeds hon privat fortfarande ge råd om ett antal frågor. Rollen som Carrie har gett henne positionen som förebild. – Att mitt liv målas upp som en mall som alla kvinnor ska mäta sig emot tycker jag är orättvist. Jag tycker inte att mitt liv går att jämföra med många andras.

klar

Artikellänk är kopierad

Chris Atchison
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro